Grey Goose

Grey Goose u krijua nga kompania importuese Sidney Frank. Sidney Frank, themelues dhe shef ekzekutiv i kompanise, e zhvilloi idene ne vere te vitit 1996. Ideja per Grey Goose ishte krijimi I nje vodka luksoze per tregun amerikan. Kjo kompani bashkepunoi me prodhuesin e konjakut François Thibault ne France, per te kaluar aftersite e tij nga prodhimi I konjakut ne prodhimin e vodkes. Kompania zgjodhi Francen per historine kulinare te saj dhe per te bere dallimin nga vodkat e tjera te prodhuara ne Europen Lindore. Uji qe perdorej per te prodhuar vodken merrej nga burimet natyrore te Frances, te filtruara nga guret gelqerore te krahines se Champagne dhe me misrin francez. Kompania krijoi gjithashtu shishet e qelqta te tymosura, me imazhin e nje pate francize ne fluturim, dhe e shperndan produktin e tij ne arka druri sit e veres.

Ne vitin 1998, Grey Goose u cilesua si vodka me shijen me te mire ne bote nga Instituti I Testimit te Pijeve.

Misri i perdorur ne prodhimin e Grey Goose rrite ne Picardy te Frances. Distilohet po aty, ne very dhe lindje te Parisit, dhe me pas dergohet ne Cognac, te France, ku perzihet me ujin e burimit dhe pastaj hidhet ne shishe.  Misri I perdorur eshte miser I nje dimri te bute, I mbjelle ne tetor dhe I korrur ne gusht, qe I jep 4 muaj shtese per tu rritur, ndryshe nga misri I veres. Ky miser eshte miser shume i mire per te prodhuar buke dhe eshte i bute.

Per te ndare karbohidratet nga sheqeri qe fermentohet perdoren enzima. Fermentimi kryhet per 6 muaj ne 6 fuqi dhe prodhon birre me perqindje 20 te alkoolit. Kjo perzierje, me pas distilohet me nje process prej 5 hapash. Uji I perdorur vjen nga nje burim natyror me thellesi prej 150 metrash ne Cognac, qe eshte e shtruar nga gure gelqerore, qe bejne qe uji te kete uje te pasur me calcium. Ky uje filtrohet per te hequr papasterite. Pas filtrimit, vodka futet ne shishe ne nje fabrike te posacme. Kjo pije ka nje tape qe vendoset perseri dhe qe nuk hiqet.