Belvedere Vodka

Belvedere Vodka eshte nje birre thekre polake, e prodhuar dhe shperndare nga grupi LVMH. E merr emrin nga Belweder, pallati presidencial polka ne Varshave, imazhi i se cilit eshte e ilustrua dhe ne shishe. Prodhohet ne Żyrardów te Polonise.

Firma u themelua ne SHBA, ne vitin 1996, si nje pije “luksi” dhe shfaqet ne treg si vodka e pare ne bote me emertimin super premium.

Fabrika qe e prodhon u ndertua ne vitin 1910. Prodhimi nisi ne vitin 1993 te ndertesa ne Polmos Żyrardów, po ne Poloni.

Belvedere prodhon gjithashtu vodka me shije, te cilat i nenshtrohen nje procesi njomjeje. Variantet me shije prodhohen duke bashkuar alkoolin dhe frutat e njoma, e kjo perzierje distilohet ne temperature te ulet per te krijuar nje mase te koncentruar. Me tej, kjo perzierje bashkohen me ujerat arteziane dhe hidhet ne shishe. Keto shije nuk filtrohen me qymyr, por ndermjet nje filteri me pjeseza celuloze, para se te hidhet ne shishe. Kjo behet per tu siguruar qe vajrat esenciale qe mbartin eren dhe shijen e frutit te ruhen.

Type Vodka
Manufacturer Polmos Żyrardów
Country of origin Poland
Introduced 1993
Alcohol by volume 40%
Proof (US) 80