BRUGGE Tripel

BRUGGE Tripel

Birra e qytetit te Bruzhe me shije te vjeter, te forte dhe njekohesisht te embel e te hidhur. Birra BRUGGE Tripel ka nje ngjyre te bukur arid he shkume solide, e le ne gote gjurmet e saj. Aroma e saj ka ne perberje fenoletin tipik te zakonshem, dhe shija eshte e hidhur, e forte dhe kremoze.

Tiparet karakteristike

Fermentim I mire – pergatitje ne shishe (8.7% ABV); koli (8.5% ABV)

“Gruut” i qytetit te Bruzhe

Sekreti i birres BRUGGE Tripel eshte perzierja unike e “gruut” e bimeve dhe erezave qe pasurojne shijen edhe aromen. Ne Bruzhe, kushdo qe prodhonte birre ishte i detyruar ta blinte kete perzierje “gruut” ne dyqanet e bimeve dhe te erezave, qe quheshin “Gruuthuse”. Jan van Brugge dhe pasardhesit e tij, te cilet me pas e nderruan emrin ne Van Gruuthuse, kishin monopolin e tregut ne shitjen e perzierjes “gruut”, gje qe zgjati deri ne shekullin e 16-te. Njekohesisht, I vune dhe taksa Kontit te Flandres. Te BRUGGE Triper, kjo tradite mesjetare vazhdon akoma.

Majaja e Bruzhes

BRUGGE Tripel e merr aromen e saj te forte nga perdorimi I majase per fermentin qe I jep aromes perberesin e forte te fenolit te tymosur.

Cmimet

2013 – World Beer Award (WBA) – Medalje ari: Birra me e mire ne Europe e metodes belge
2013 – Brussels Beer Challenge – Eervolle Vermelding
2014 – World Beer Award (WBA) – Bronx

Maturimi ne shishe

BRUGGE Tripel I nenshtrohet nje fermentimi te dyte ne shishe. Gjate mbushjes, I shtohet pak sheqer dhe maja, te cilat fermentohen ne alkool dhe gaz te dioksidit te karbonit ne “dhomen e nxehte”. Kjo eshte arsyeja pse kjo birre ka permbajtje te larte te karbonit te dioksidit, qe I shton birres nje shije pakez picante. Mbetjet e majase ne fund te shishes e mbron birren nga oksidimi, duke ngadalesuar dhe vjetrimin e shijes. Prania e majase ben qe birra ta perpunoje shijen gjate kohes.

Identiteti I Brand-it

Vlerat e brand-it:
Sofistikuar – Afte – Krenar – Aristokrat – Madheshtor
Interesant – Maturuar – Civilizuar

Momenti i duhur per tu pire:
Birre e njohesve te saj – Per tu pire gjate relaksimit ose si kenaqesi personale. Sidomos vetem, por edhe ne nje grup te vogel.