CORNET

CORNET eshte nje birre belge e forte dhe bjonde,  me arome dushku (Alc. 8.5% Vol.). Aroma e lehte e vaniljes arrihet duke i shtuar copeza dushku gjate prodhimit. Prodhohet ne manastirin Salomon de Maldeghem, kalores  ne shekullin e 11-te.

Tipare karakteristike

Fermentim – maturuar ne shishe (8,5% ABV); koli (8,3% ABV),

Dushku  

CORNET e merr emrin nga Theodoor Cornet, sherbetor ne keshtjellen “Diepensteyn”. Ai dha urdherin qe birraria Den Hoorn te prodhonte nje birre per Kontin e Steenhuffel/ Maldeghem, ne nder te paraardhesit te tij Salomon de Maldeghem, kalores ne shekullin e 11-te. Sot, CORNET eshte nje birre belge e forte dhe bjonde,  me arome dushku (Alc. 8.5% Vol.). Aroma e lehte e vaniljes arrihet duke i shtuar copeza dushku gjate prodhimit.

Identiteti I Brand-it

Vlerat e Brand-it:

Autentik – Historik – I forte (Karakter) – Aventurier

Moment i duhur per tu pire:

Birre per njohesit e saj

Per tu pire gjate relaksimit ose si kenaqesi personale.
… sidomos vetem, por edhe ne nje grup te vogel
Te perjetosh birren CORNET te ben te ndihesh I privilegjuar

Awards

2014 – World Beer Awards – Medalje ari
2014 – Horeca Expo – Baanbreker Award

2014 – Europe’s Best Oaked Beer – World Beer Awards – Birra me e mire europiane me arome dushku
2015 – Belgium’s Best Oaked Beer – World Beer Awards – Birra me e mire belge me arome dushku
2016 – World Beer Awards – Medalje te argjendte

Zbuloni me teper ne faqen www.cornetbier.be